شاهنامهی منثور فردوسی به قلم میرجلالالدین کزازی
بازنویسی «شاهنامه»ی فردوسی به نثر به قلم میرجلالالدین کزازی در راه نشر است.
این نویسنده و پژوهشگر دربارهی بازنویسی «شاهنامه»، به خبرنگار بخش کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: بازنوشت «شاهنامه» را زیر چاپ دارم که از آغاز تا انجام با نثری همساز و هماهنگ با زبان «شاهنامه» است. در واقع، در این اثر «شاهنامه» را به نثر نوشتهام.
او در ادامه گفت: این کتاب در 700 صفحه نوشته شده است که در دو پوشینه (جلد) در نشر زرین و سیمین به چاپ میرسد. این دفتر به احتمال زیاد، «دفتر دانایی و داد» نام خواهد داشت.
کزازی همچنین با اشاره به ترجمهی «چامهها»ی هوراس، سخنور نامدار رومی، گفت: «چامهها» (قصیدهها) سرودهی هوراس است که من آن را به پارسی برمیگردانم.
او افزود: من این کتاب را بر پایهی برگردان فرانسوی آن به پارسی برمیگردانم؛ اما چون از زبان لاتین هم اندکی آگاهی دارم، از متن بنیادی هم گاهی بهره میبرم. این کتاب در چهار دفتر سامان داده شده است و اگر با نگاهی فراخ به کتاب بنگریم، میتوانیم آن را دیوان هوراس به شمار بیاوریم؛ زیرا آنچه که از نام آن برمیآید، این کتاب سرودههای جداگانهای را دربر دارد که هوراس آنها را در زمانهای گوناگون و به انگیزههای گوناگون سروده است.
کزازی همچنین عنوان کرد: پارهای از این سرودهها بلند هستند و پارهای دیگر کوتاه. پیشینهی این سرودهها با انگیزههای تاریخی در پیوست آمده است. برای مثال، بارها هوراس در این شعرها از سزار آگوست که از پادشاهان نامدار روم بوده، به ستایش یاد کرده است. گاه نیز در این چامهها بازتابهایی از زندگانی این سخنور و پیوندهایی را که با دوستان و پیرامونیان خود داشته است، میبینیم.
او افزود: این کتاب را انتشارات معین در مجموعهای که تا کنون چند کتاب در آن به چاپ رسیده است، منتشر میکند. کتابهایی چون «افسانههای دگردیسی» از اوید، «دربارهی طبیعت» از لوکرس و دو نوشته از سنکا به نامهای «زندگی در بهروزی» و «کوتاهی زندگی» در این مجموعه منتشر شده است.
کزازی در پایان دربارهی شرح خود بر گزیدهای از شعرهای حافظ گفت: پوشینهی نخست از این گزیده چندی پیش به پایان رسید و اکنون در انتشارات سمت کارهای چاپی آن به انجام میرسد؛ اما پوشینهی دیگر این کتاب را در آینده خواهم نوشت که گزیدهی دیگری از غزلهای حافظ است. این کتاب آموختاری است که در پوشینهی نخست، 20 غزل از نیمهی نخست دیوان برگزیده شد و در پوشینهی دوم، 20 غزل از نیمهی دوم برگزیده خواهد شد.
سلام و عرض ادب خدمت استاد گرامی واقعا کتاب بسیار زیبایی درمورد اتوپلی نوشتین
و منو خیلی کمک کرد
من تقریبا 7ساله دار با این نرم افزار کار میکنم و واقعا نرم افزار عالی هست
خیلی تو اینترنت دنبال کدهاش می گشتم که کمکم کنه یه سایت رو هم پیداکردم که متاسافانه درش تخته شد و اون هم ادامه نداد منظورم انجمن وسوسه بود که خیلی عالی بود و حیف شد که تموم شد